Hőszigetelés és hőhíd

Hőszigetelés

Egy családi ház építésénél mindig nagyon fontos, hogy jó energetikai tényezőkkel rendelkezzen majd az, és problémamentes valamit gazdaságos legyen az üzemeltetése.
A hőszigetelés az egyik kulcsfontosságú tényező, ami erre jelentős hatással lehet, ugyanis egy jó és gondosan megtervezett és kivitelezett hőszigeteléssel rengeteg energiát és így pénzt spórolhatunk hosszú távon.
Hőszigetelés kivitelezésekor nem csak arra kell ügyelni, hogy megfelelően, a technológiai elvásárok szerint legyen rögzítve a szigetelés, hanem arra is, hogy az tökéletesen hőhídmentes legyen.
Vizsgáljuk csak meg, mi is az a hőhíd.
Amikor hőszigetelünk egy épületet, akkor az a cél, hogy teljesen egységesen, a ház minden pontját egyformán szigeteljük. Ha valahol kimarad egy kis rész ebből a szigetelésből, ami akár pár centiméter is lehet, na azt nevezzük hőhídnak. Ott ugyanis hamarabb át fog hűlni a ház, és a belső felületen a hőmérsékletkülönbség hatására páralecsapódás is keletkezhet.
Ez pedig akár penészesedést is okozhat, amit viszont tényleg senki sem szeretne. Épp ezért fontos, hogy a hőszigetelés legyen gondosan tervezett, és így hőhídmentesen kivitelezett.

Megosztás