Ételfotózás módszerei

Fotózás

Sokan szeretik megörökíteni az ételeket, amit esznek egy jobb étteremben. Aztán ezek a képek megjelennek a közösségi oldalakon is, a lájkok reményében.
Persze tudni kell, hogy ételfotózás profi körülmények közt egészen másról szól. Nem egy spontán fotóról, mielőtt megennénk az ételt, hanem gondos fénybeállítás mellett készülnek az ilyen képek.
Az ételfotózás nem egyszerű dolog. Sokan még fotózás előtt ki is kozmetikázzák az ételt, ami ugyan akkor már nem lesz ehető, de sokkal jobban fog kinézni. Illetve nyilván itt is, mint minden fotózás után, van utómunka, retusálás. Így alakul ki az a végső fotó, amit láthatunk egy ételről egy szakácskönyvben, vagy valamelyik trendi magazinban.
A fotózás komoly előkészületet igényel, főleg, ha több étel fotózása is történik. El kell készíteni az ételt, azt viszonylag frissen kell a fotós rendelkezésére bocsátani, hogy tényleg megmaradjon az étvágygerjesztő kinézete. Aztán a többi már csak azon múlik, hogy a fotós mennyire jól találja el a fények beállítását, és milyen lesz maga a kompozíció.

Megosztás