Iratok helyett file letöltés

Cégkivonat

Akármekkora is egy cég, mindenhol van egy vagy több szekrény, tele mappákkal, iratrendezőkkel, és olyan iratokkal, amire jóformán soha sincs szükség. Sőt, ez még csak a szerencsésebb eset, mert vannak akiknél komplett raktárt töltenek meg ilyen iratokkal.
Szerencsére manapság már egyre kevesebb szükség van az ilyenekre, hiszen sok irat keletkezik, ami elektronikus formában is hiteles. Sok helyen eleve így, elektronikusan juthatunk hiteles dokumentumhoz. Pl egy cégkivonat letöltés során eleve elektronikus formában hitelesített dokumentumot kapunk. Nem kell kinyomtatni, sőt nem is érdemes, mivel csak így, elektronikusan érvényes csak a hitelesítése.

A legtöbb vállalkozás már a számlát sem küldi el papír alapon, csak e-mailben elektronikusan. Sőt, a legtöbb webáruházas vásárlás esetén ezek a számlák visszakereshetők a webáruházban létrehozott ügyfélfiókból is, így csak arra kell emlékeznünk, hogy az adott terméket melyik webáruházban vettük, a számla pedig ott meg lesz biztosan.

A szupermarketek is igyekeznek ezzel lépést tartani, így egyes áruházláncok applikációjában már elérhetők az addigi vásárlásaink blokkjai is.

Megosztás